Meruňková hrníčková bublanina

Meruňková hrníčková bublanina
4-6 porcí / 30 min.

Potřebujeme:

2 hrnky polohrubé mouky • 1 hrnek cukru • 1 hrnek mléka • 3 vejce • 1 prášek do pečiva • 0,5kg čerstvých meruněk

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

V míse smícháme mouku s cukrem a práškem do pečiva. Přidáme vejce a mléko a vše promícháme v hustší těsto.

Na plech, vyložený pečícím papírem, nalijeme těsto, vyskládáme rozpůlené, vypeckované meruňky a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 20 minut.

~ ~ ~ ~ ~

Tip: pokud se vám nechce meruňky skládat, nasypte je do těsta, promíchejte a vylijte na plech

pečící papír nejprve zmuchlejte, lépe se pak do formy tvaruje

Meruňková hrníčková bublanina

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka