Svíčková podle mě

Svíčková podle mě
4-6 porcí / 3-4 hod.
VHODNÉ K ZAVAŘENÍ NEBO ZAMRAŽENÍ

Potřebujeme:

500g libového hovězího zadního • 1,5 litru vývaru nebo vody • 400g mrkve • 200g celeru • 200g petržele • 1 citron • nové koření a bobkový list v košíku • cukr • sůl

Vhodné přílohy:

• nekynutý knedlík nebo některou variantu karlovarského knedlíku.

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme koření v košíku a pomalu přivedeme k varu. Poté vložíme maso a citron, zbavený slupky a semínek. Přidáme jednu lžíci cukru, trochu octa a soli a necháme pod pokličkou pomalu dusit, dokud nebude maso měkké.

Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej z omáčky. Vyndáme i koření v košíku a omáčku rozmixujeme.

Omáčka by měla zhoustnout rozmixovanou zeleninou, ale pokud bude moc řídká, necháme ji zredukovat do požadované hustoty.

Nakonec dochutíme citronovou šťávou, solí a cukrem podle chuti.

~ ~ ~ ~ ~

Tip: svíčkovou můžete zjemnit kondenzovaným mlékem

Svíčková podle mě

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka