1 celé kuře • 1 větší mrkev • 4 stonky řapíkatého celeru • 4 větší brambory • větvičku rozmarýnu • mletý kmín • sůl
~ ~ ~ ~ ~
Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostky. Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na silnější plátky.
Brambory a nakrájenou zeleninu vysypeme do pekáče. Posypeme rozmarýnem a okořeníme kmínem a solí. Na zeleninu položíme kuře, okmínujeme a osolíme.
Podlijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a dáme péct do trouby na 160°C zhruba 3 hodiny. Podle potřeby kuře přeléváme vypečenou šťávou.
~ ~ ~ ~ ~
Tip: můžete použít jakoukoli tvrdší zeleninu, např. batáty, červenou řepu, dýni aj.
Zavázali jsme se, že bude kuchařka vždy zdarma a na tomto nic měnit nehodláme. Ale při stále se zvyšujících nákladech na provoz tohoto webu se obracíme na Vás vás. Abychom pro Vás mohli nadále spravovat tyto stránky a pracovat na dalším rozvoji, potřebujeme Vaši pomoc. Pokud se Vám naše kuchařka líbí a chtěli byste ji podpořit, tak můžete na náš účet 1117271044/3030. Jsme vděčni za každý, i jakkoli malý příspěvek.
Vaše Jednoduchá kuchařka.
Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.
Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.
Text © 2019 Lukáš Zach
Fotografie © 2019 Lukáš Zach
Všechna práva vyhrazena.
Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.
Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.