Bramborová polévka

Bramborová polévka
4-6 porcí / 1 hod.
VHODNÉ K ZAVAŘENÍ NEBO ZAMRAŽENÍ

Potřebujeme:

1 litr vody • 0,5kg brambor • 100g hub mražených nebo 50g sušených • 2 lžíce másla • 2 větší mrkve• 2 stonky řapíkatého celeru • 100g hladké mouky • 1 menší petržel • ¼ menšího celeru • majoránku • sůl

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

V litru vody povaříme houby asi 30 minut. Houby scedíme a do vzniklého vývaru přidáme na kostičky nakrájený celer, mrkev, petržel a brambory. Trochu osolíme, přidáme máslo a vaříme do změknutí zeleniny.

Na suché pánvi opražíme mouku a necháme vychladnout. Jakmile je všechna zelenina měkká, zahustíme polévku opraženou moukou, okořeníme majoránkou a dochutíme solí.

Bramborová polévka

 

podpořte nás

Zavázali jsme se, že bude kuchařka vždy zdarma a na tomto nic měnit nehodláme. Ale při stále se zvyšujících nákladech na provoz tohoto webu se obracíme na Vás vás. Abychom pro Vás mohli nadále spravovat tyto stránky a pracovat na dalším rozvoji, potřebujeme Vaši pomoc. Pokud se Vám naše kuchařka líbí a chtěli byste ji podpořit, tak můžete na náš účet 1117271044/3030. Jsme vděčni za každý, i jakkoli malý příspěvek.

Vaše Jednoduchá kuchařka.

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka